GANESHA

Geef jezelf de ultieme ontspanning en verlichting met een helende massage

PARAFFINE BEHANDELING

Paraffine behandeling

Het uitoefenen van warmte therapie is heel oud. Door de eeuwen heen zijn de Romeinen, en vele andere culturen zich de voordelen gaan realiseren van warmte therapie voor lichaam en geest. Warme paraffine behandelingen worden reeds sinds decennia lang gebruikt door doktoren en fysiotherapeuten bij mensen die last hebben van artritis, droge huid met kloven, winterhanden, reumatische klachten.

De aroma therapeutische paraffine wax heeft een heilzame werking en werkt diep in de huid. Ik maak o.a. gebruik van lavendel (rustgevend) paraffine wax, welke zorgt voor een weldadige dieptewerking! Voor de voeten gebruik ik tea tree paraffine vanwege het zuiverend en desinfecterend effect.

Werking van het Paraffinebad

Hierbij wordt de paraffine opgewarmd in een paraffine bad. Een paraffinepakking is een verzorgende behandeling, en voordat je je handen in dit warme bad dompelt, worden ze gescrubd en met handcrème ingemasseerd. Wanneer je je handen weer uit het bad haalt, stolt de paraffine meteen, waarbij de paraffine als een warmte houdende laag op de huid blijft liggen. Je handen worden afgedekt met plastic en daar overheen gaat een zachte handschoen die de warmte moet vasthouden. Deze pakking moet een tiental minuten inwerken. De paraffinelaag houdt de warmte 10-15 minuten vast. Hierdoor gaan de poriën in de huid open zodat er een betere hydratatie van de huid ontstaat. Als laatste stap verwijder ik de harde paraffine, en worden ze ter afsluiting nog eens met crème ingewreven. Na deze behandeling voelen je handen zijdezacht aan.

Warme paraffine verzacht en hydrateert de opperhuid en de nagelriemen en maakt je huid elastischer. Het stimuleert de doorbloeding en verwijdert afvalstoffen en oneffenheden. Paraffine zorgt bovendien ook voor een lichte dieptereiniging zodat je handen er verzorgd en jonger gaan uitzien. Deze behandeling werkt heilzaam voor pijnlijke gewrichten en vermoeide spieren.

Paraffine therapie reduceert de zwelling in de spieren, versoepelt pezen en vermindert ontstekingen in de gewrichten. Doktoren hebben ontdekt dat de therapeutische effecten van paraffine behandelingen weken lang merkbaar zijn.

Deze behandeling kan altijd gecombineerd worden met een andere massage. Het is wel noodzakelijk dit bij de afspraak aan te geven, wegens de lange opwarmtijd van de paraffine!

"Massage is de kunst van het aanraken en helen, waarbij het lichaam en de geest in harmonie worden gebracht."